Assalamualaikum..

Alhamdulillah segala puji bagiMU ya RABB, Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihi..

Ingin kukongsikan sedikit kembaraku pada hari ini..Segala puji kukembalikan pada illahi ya ALLAH, kerna aku masih bisa menghirup udara yang bersih ini,mampu melihat ciptaan Yang Maha Esa,mampu berinteraksi dengan orang2 disekillingku,mampu gelak tawa bersama2 sahabat tercinta.

SubhanALLAh,indahnya perasaan itu ya ALLAH..Agak terbeban difikiranku tatkala memikirkan perihal kerja2 duniawi, tesis yang harus kusiapi untuk aku melayakkan diri untuk mendapatkan sekeping sijil sarjana. Aku mula berfikir halatuju aku, betulkah apa yang aku lakukan berhari2,berbulan2,bertahun2 ini. Aku gagahkan jua untuk melawan godaan syaitan laknatullah; aku cuba mencari aura positif, cuba berjumpa dengan orang2 y punya semangat dan aura y hebat n positif kerna aku harus terus positif. Alhamdulillah, aku dapat atasinya dengan izin ALLAH. Berjumpa dengan orang2 y positif akan dapat membantu kita untuk lebih positif n maju kedepan. Moga ALLAH mudahkan urusanku didunia n akhirat.


Malamnya, aku bertemu dengan insan2 yang ALLAH takdirkan ikatan hati  y bertaut dijalanNYA. Sungguh, aku terharu. Aku seronok, aku bersyukur sungguh kerna ALLAH maha mendengar rintihan hambaNYA. Tiada gambaran y dpat ku nyatakan, melainkan syukurku padaMU ya RABB!.Kami bertakruf buat kali pertama, berkongsi ilmu, kami bergelak ketawa, kami makan minum bersama, kami menikmati masa y indah bersama2. Pelik bukan, kali pertama berjumpa tetapi tautan hati kami kuat antara satu sama lain. Indah, suatu perasaaan yang sukar ditafsir yang dikurniakan ALLAH. Itulah janji ALLAH y nyata, mereka y bjuang dijalan ALLAH akan mendapat balasan y indah. Namun bjuangkah aku dijalanMU ya RABB..Bimbinglah kami, bantulah kami dalam meneladani kekasihMU Rasulullah dalam berakhlak mulia, santun bicara malah itulah sebaik2 manusia.


Taman2 ilmu ALLAH itu sungguh indah, mengasyikkan sekali. Tugas itu sungguh mencabar, sangat2 mencabar namun y pasti kami harus berusaha gigih n berdoa agar ALLAH mudahkan jalan2 kami. Agar kami terus utuh bersama, seumpama sebuah bangunan y tsusun kukuh. Mualim n mualimah yang disayangi ALLAH, terus bantu dan pimpin kami agar kami mampu untuk dokongi jalan ini. Sungguh, aku mula jatuh cinta pada mereka! Aku mula rindu mereka pabila berpisah! Sahabat2 yang kucintai kerana ALLAH, terima kasih atas tautan ukhuwah kalian. Ku tahu, kalian juga semestinya sayang n cinta aku kerna ALLAH!.


====>>Azliza Kamal<====